Alla inlägg den 28 april 2013

Av Pia - 28 april 2013 16:02

Tack vare min kamrat Helen kunde jag komma iväg på träning med Mary, jag ville ju inte ge mig iväg ensam med henne första gången...man vet ju aldrig det där med lastningen ...om det blir lugnt i trailern...om den står still när man ska sadla och tränsa......hur en häst man inte vet vad den varit med om förut kommer att bete sig när den kommer bort.

Jag kommer ihåg första gången jag och min dotter åkte iväg med unghästen på hopptävling....han for som en "skållad råtta" ...vi fick inte på skydden i bak...han slog hej vilt omkring sig och var mer i luften än på marken.......det var så jag skämdes över hans beteende och kände att det där ekipaget känner inte jag........han blev bättre med tiden.....men den första gången var enbart pinsam.

Tillbaka till Mary......hon gick nästan direkt på trailern...stod helt still under färden och hade ingen brådska ut när vi kom fram....lastade ut framåt och sen var hon lite spänd när jag sadlade....ledde ner henne till banan och då när hon såg de andra hästarna blev hon lite lugnare.

Lektionen började och vi red fram lite på serpentinerna....sen blev det träbron och där blev Mary lite ställd trots draghjälp men vid andra försöket gick hon över....och sen gick hon utan funderingar över bron från båda hållen.

Korallen var inga problem.....fyrklöver runt tunnorna var lite knepigt...jag måste hitta en jämn takt....mera träning.

Sen var det klockan....där förstod Mary inte riktigt ...men med lite godis så stog hon kvar och jag pinglade inte...ryggningen ut gick ganska bra.

Skänkelvikning mellan bommarna var inga problem.

Grinden ...där ställde jag mig bara mellan konerna....sen var Mary riktigt trött och jag avslutade före de andra......

Mary fick mycket beröm och jag var nöjd och glad......det kan nog bli en WE häst av "den där" Mary.....bara att träna på .

Ovido - Quiz & Flashcards