Alla inlägg under oktober 2012

Av Pia - 8 oktober 2012 08:58

I lördags fick hästarna en skogspromenad....min granne red Mary som alltid är på gott humör i skogen.

Söndagen innebar tävlingsdebut på islandshäst....en trevlig erfarenhet.
Det är faktiskt inte så lätt som det ser ut att rida ....som i min klass....2 varv tölt i jämnt tempo....men Daladis fick ändå hyfsade poäng trots att jag "jagade" på henne lite för mycket.
Sen så har jag för första gången under min hästkarriär fått en häst som står helt still när jag tittar på tävling....och fikar!
Tack min lilla islandsprinsessa!!

Mary behövde ju ridas när jag kom hem......ok lite kort tid men jag kände att OM nu Mary faktiskt är välutbildad....enl säljaren...någon gång så är det inte ok att bara springa runt och inte gå med på någonting...
Så fram med gummisnodden....en bra grej om man använder den med förstånd...
Nu ser hon verkligen ut dom en julgran....senskydd....fast martingal och gummisnodd...
Spände den så att hon fick tjafsa med sig själv....uppe under sadelkåpan...och det gjorde hon en stund.

När Mary var klar...kortade jag tyglarna och red volter och försökte få henne att ta halvhalter....det gick väl sådär med halvhalterna...men hon var iaf ganska avspänd.
Sen travade jag lite och hon gick i en fin balanserad trav i höger varv....sämre i vänster varv ....DÅ kommer "damen" på att hjälp jag arbetar....så lätt ska du inte ha det matte....Mary stannade och jag får en känsla av att om jag inte är tillräckligt snabb att snurra går det uppåt istället
...så då var det bara att börja om....volter,halvhalter och lite trav på slutet.....duktig häst och ingen dum idé med gummisnodd!

Av Pia - 5 oktober 2012 08:47

Yes !! Den nya Globus Crinkle sadeln jag köpte på Tradera passade utmärkt.....sen att jag som fd hoppryttare måste känna mig bekväm också tar väl lite tid.
Jag har dessutom aldrig någonsin haft en sprillans ny sadel.....så det var mycket trevligt att få åka o köpa nya stigläder och sadelgjord.

Konstaterade igår att vägen blir lång till WE.

Red ut en liten sväng med Mary och tänkte "bara" lägga lite volter på ridbanan innan vi gick in i stallet.
Men se där hade Mary o jag väldigt olika åsikt.

Mary växer fast i marken...rör sig inte ur fläcken....jo bakåt....då snurrar jag henne....lättar i handen och hon går framåt...men så fort jag försöker med volt stannar hon...snurrar igen....o framåt....

Fick väl hålla på så där en stund....gällde verkligen att hålla mig lugnt konsekvent och till slut insåg Mary att jag inte tänkte ge upp.....så skritt på volt i båda varven...duktig liten häst...klapp o beröm....o lite nattmat.

Av Pia - 3 oktober 2012 11:40

Ibland har jag lite svårt att säga nej....o igår var en sån gång..
Jag åkte och hade lektioner...vilket jag egentligen slutat med för sådär 15 år sedan .....första lekt var väl ok...men den andra !!! "tant" lekt....med en gammal o då menar jag gammal o sliten ponny med tempot ett steg idag o ett i morgon.
En nordsvensk som inte förstod vad hon gjorde där och helt outbildad...alltså for hon mest runt och ruskade på huvudet.
Nästa var en iofs väldigt söt och fantastiskt bussig Thinker som var inlånad ett par lekt.
Till sist en utbildad trevlig lektionsponny.

Hur i herrans namn har man en vettig lektion med den blandningen....och kunna gå därifrån och känna att jag gjort ett bra jobb och lämnar nöjda elever...

Av Pia - 2 oktober 2012 10:33

Tripp Trapp och Trull

Av Pia - 2 oktober 2012 09:11

Mary är en maxad D ponny och imp. Holland och en liten madam.Jodå jag var och provred.....hon både försökte springa ifrån mig och växa fast i marken......men jag gillar att "klura".Så för 3 veckor sedan åkte jag och en kompis och hämtade hem den lilla damen...med förbehållet att Zingo måste acceptera en fru till.....och det gjorde han som tur var.Under den här tiden har jag kommit på att detta är en fantastiskt snäll och väluppfostrad häst.Men....det finns oftast ett men.....ridbanan är inte favoritstället....o då måste jag fundera ut varför......skogen är helt ok men kräv inget av mig!!! ...Så i nuläget är det skogen utan krav som gäller....ibland ensam och ibland rider min granne Mary och jag Daladis....Men hur det än är med krav o så....så anser jag att start och broms är ett minimikrav....men där har vi olika åsikter jag och Mary.Igår red jag ut ensam....hon var pigg och positiv så då tänkte jag att nu ska jag inte trava eller göra någots på ridbanan utan bara ställa upp och vara nöjd.Jaha...o vad gör hon !!! Skjuter fram huvudet tar bettet och promenerar på mot stallet...utan att lyssna.....då måste jag ju förklara att "hallå" det är jag som bestämmer halt punkten ......så det blev lite volter lite halter innan jag var nöjd......såååå enkelt det varit om hon. Inte försökt bestämma!!!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards